ריבים של זוגות לסביות

מחקרי זוגיות שונים ניסו לנתח לאורך השנים מריבות שמתפתחות בין בני זוג שונים. מחקר מעניין במיוחד שנערך באוניברסיטת סינסינטי בארצות הברית התמקד במיוחד במריבות של זוגות לסביות והעלה ממצאים מאירי עיניים.
כמובן שיש לא מעט הקבלות למצבי עימות של זוגות הטרוסקסואלים, אך עלו גם ממצאים מיוחדים שאובחנו כספציפיים לויכוחים בין לסביות בזוגיות.
ישנן כמה סיבות מרכזיות שבגללן מערכות יחסים לסביות אובחנו כבעלות כמות גדולה יחסית של מריבות. רובם, אגב, נובעים מכך שמודבר פשוט בשתי נשים ולאו דווקא בגלל שהן לסביות.
המאפיינים שהוגדרו במחקר כגורמים למריבות הם:
*נשים לסביות מאוד מחוברות לרגשות שלהן- נשים בכלל ולסביות בפרט מחוברות מאוד לתחושות ורגשות המשתנים שלהן. בנוסף, מערכת יחסים לסבית בדרך כלל מאופיינת בתקשורת רבה וכוללת הרבה שיחות ושיתוף של רגשות. יש בכך טוב ורע כמובן. מצד אחד הפתיחות היא חשובה, אך מצד שני היא יכולה גם לגרום להתפתחות של יותר ריבים כשהכל מונח כל הזמן על השולחן.
*חיים מלחיצים- ידוע כי חייהם של מיעוטים הם תמיד מלחיצים וקשים יותר. כך גם בקהילה הלסבית ניתן לראות השפעה של חיי היום יום על המתח במערכת היחסים. המתח היומיומי המלווה את החיים הלסביים משפיע על המצב הנפשי של כל אחת מבנות הזוג ולעיתים יוצר אווירה של מתח המובילה לריבים.
*כשהזוגיות נמצאת עדיין בארון- אחת הבעיות הנפוצות היא כיצד להוציא את הזוגיות מהארון בתחומים שונים של החיים. מדובר הרי בתהליך מתמשך- גם אחרי ששתי בנות הזוג מחליטות שהן במערכת יחסים מחייבת, הן צריכות גם לספר על לחברים, למשפחה, לקולגות. ישנם זוגות בהם התהליך הזה גורם לקשיים. כך למשל, אם אחת מבנות הזוג נמנעת מלספר במקום העבודה שלה שהיא נמצאת בזוגיות לסבית כי היא חוששת שתסבול מזה, בת הזוג שלה עלולה להיפגע ולחשוב שהיא מתביישת בה, לא אוהבת אותה מספיק או לא מחוייבת מספיק, ועל רקע זה נוצרים חיכוכים.
*ילדים במערכות יחסים לסביות - אם לאחת מבנות הזוג או לשתיהן יש כבר ילדים ממערכות יחסים קודמות, הרי שזהו כר פורה למתחים במערכת היחסים. כמו כל משפחה חורגת, על בנות הזוג להתמודד עם נושאים מלחיצים כמו- איך מתמודדים עם ילד שאינו שלי? איך גורמים לילדים לקבל את בת הזוג החדשה? וכיצד מתמודדים עם ההורה השני, שהיא למעשה האקסית של בת הזוג, שמטבע הדברים נוכחת בחייכן ובחיי משפחתכן? במקרים בהם בנות הזוג מחליטות להביא לעולם ילד משותף, מתווספים הלחצים הטבעיים המלווים את התהליך, לדוגמה - האם מחליטים לאמץ? הורות משותפת? תרומת זרע? מי תהיה האם הביולוגית? וכדומה.
*מחסור בתמיכה - נושא חשוב נוסף הוא הנושא של התמיכה החברתית. מהמחקר עולה כי זוגות של לסביות שאינן זוכות לתמיכה מספקת מהסביבה, מהמשפחה ומהחברים, לצד חוסר הכרה מהמוסדות הציבוריים, משלמות על כך מחיר כבד, ומרבית הסיכויים שהזוגיות לא תחזיק מעמד.