לסביות בעולם המוסיקה

אחרי שבשבועות האחרונים סקרנו את הייצוגיים של לסביות בטלוויזיה ובקולנוע, הגיע הזמן לסקור גם את עולם המוסיקה. בשנים האחרונות היה גל של יציאות מהארון פומביות של זמרים וזמרות מהקהילה. חלקם יצאו מהארון אחרי שנים של הכחשות וניסיונות הסתרה, חלקם, הצעירים יותר, סיפרו על כך מיד בתחילת הקריירה. כידוע, נערכו מחקרים רבים על המשמעות של ייצוג של הקהילה הומו-לסבית בתרבות ובאמנות. עבור נערים ונערות צעירים, שמתחבטים בזהותם המינית ונאבקים בדרך כלל בקשיים רבים סביב הקלה העצמית והחברתית, ייצוג של אנשים כמוהם בעולמות המצליחים והזוהרים מהווה הרבה פעמים נחמה. תחושה שיש להם עם מי להזדהות. הבנה שהם יכולים להצליח ולהתקבל בעולם האמיתי.
זמרות לסביות בארץ
לפני כמה שנים התעורר ויכוח גדול בקהילה לגבי התנהגותם של גל אוחובסקי ואיתן פוקס בעצרת שנערכה לזכר נפגעי הפיגוע בבר-נוער. לקראת העצרת היו אמנים שביטלו את השתתפותם באירוע והצמד החליט להזכיר את שמותיהם בפומבי ובעצם לעשות להם "אאוטינג". הויכוח התנהל סביב השאלה אם מדובר במעשה לגיטימי.
כך או כך, זמרים וזמרות רבים יצאו מאז מהארון בפומבי. קורין אלאל היתה הראשונה בעולם המוסיקה להכריז על היותה לסבית גאה. היא עשתה זאת בראיון טלוויזיוני אצל קובי מידן כבר בשנת 2001. הבאה אחריה ונציגת הצעירות הייתה הזמרת רונה קינן, שסיפרה על היותה לסבית בראיון לעיתון בשנת 2004. הבאה בתור והבכירה בזמרות שהודתה לבסוף על היותה לסבית היא יהודית רביץ, שלאחר שנים של שמועות והכחשות, חשפה את אורח חייה בראיון לסדרת הטלוויזיה התיעודית "גיבורי תרבות". במהלך השנים היו עוד זמרות שקשה לומר שיצאו מהארון כי אף פעם בעצם לא הסתירו את היותן לסביות , כמו הראפרית שורטי, תמר אייזנמן ועוד. יש לקוות שמגמה זאת תימשך בשנים הקרובות ותמדיך לפסק גאווה לקהילת הלסביות בארץ.